top of page
Obrázek autoraMiroslav Ambroš

Co je populární klasická hudba? Čím se liší od té vážné?

3. část série na téma "Může mít populární klasická hudba v interpretaci špičkových umělců pozitivní vliv na svět byznysu?"

 

V 1. a 2. části této série jsem ukázal stručnou historii spojení mezi klasickou hudbou a světem podnikání a eventových aktivit. V té souvislosti se objevil termín "populární klasická hudba" jako určitá podmnožina té klasické.

Co si pod tím můžete představit? Co je populární klasická hudba? Čím se liší od té vážné?


Odpověď možná překvapí. Populární klasická hudba se liší od ortodoxní vážné hudby pouze v jedné věci. Běžné posluchače, jichž je v populaci naprostá většina, NENUDÍ.


Na koncertech v nekoncertním prostředí, kde se hraje populární klasika, i laici, kteří se o vážnou hudbu nikdy nezajímali, se zaujetím poslouchají od začátku do konce. A ukazuje, že mnohé z těchto skladeb dokonce znají, např. skladba Bolero od Morice Ravela nebo Čtvero ročních dob Antonia Vivaldiho a mnoho dalších.

Jak vypadá koncert klasické hudby např. ve firemním prostředí?

Zajímá vás, jaké nároky klade takový koncert na pořadatele, pokud se koná např. v prostředí firmy? Zajímavé je, že neklade téměř žádné nároky na firmu jako pořadatele. Jediné, co komorní orchestr potřebuje, je malé zázemí. Obvykle jedna místnost plnící účel šatny. A pak už jen prostor, ve kterém může hudba znít. Ve firmách lze často takovouto improvizovanou koncertní síň najít. Je to opravdu vše?


Ano. Hudba komorního orchestru je akustická, nepotřebuje mikrofony, zesilovače ani reproduktory. A kromě světel ani elektřinu. Populární klasika nemá ani žádné zvláštní nároky na

posluchače. Není vyžadován žádný předepsaný dress code ani jiné náležitosti běžné pro

návštevníky koncertů.


Chtěli byste zažít firemní event s originálním programem vyplněným populární klasickou

Kliknětě na firemnikoncerty.cz a domluvte si telefonický hovor, během něhož zjistíte, zda je firemní event za účasti komorního orchestru a populární klasické hudby vhodnou akcí i pro Vaši společnost, Vaše zaměstnance a Vaše obchodní partnery.


Bude nám ctí spolupracovat s vámi.


Miroslav Ambroš, umělecký vedoucí

Ambroš Ladies Orchestra

17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page